Fakta

 

  • Midlertidig åremålsstilling på to til fire år
  • Skal kvalifisere til toppstilling
  • Er unntatt regelen i lovverket om fast ansettelse
  • Man kan bare jobbe en periode ved samme institusjon

Nynorsk kultursentrum ble onsdag 9. september overrakt prisen Årets museum 2015 av kulturminister Thorhild Widvey under åpningen av Det nordiske museumsmøtet i Hamardomen. Det skriver Museumsforbundet i en pressemelding.

Vant over Munch

Nynorsk kultursentrum fikk prisen i skarp konkurranse med Nordnorsk Kunstmuseum og Munchmuseet.

Ifølge juryen var årets kandidater «tre særdeles ambisiøse og ekspansive museer, som arbeider hardt for å nå nye publikumsgrupper, og de markerer seg alle med nye former for samarbeid nasjonalt og internasjonalt».

– Gjør immateriell kulturarv levende

Nynorsk kultursentrum får prisen blant annet fordi «det makter å gjøre historie og immateriell kulturarv levende og relevant i dagens Norge – gjennom utstillinger, festivaler og en tydelig stemme samfunnsdebatten».

– Å bli Årets museum i konkurranse med så sterke kandidater som Nordnorsk kunstmuseum og Munchmuseet er bare fantastisk, sier styreleder Lodve Solholm i en kommentar.

Nynorsk kultursentrum ble stiftet i 1993, og består i dag av Ivar Aasen-tunet i Ørsta, Olav H. Hauge-senteret i Ulvik, Dei nynorske festspela i Ørsta og Volda, Ulvik poesifestival og Allkunne AS i Ørsta, samt Vinjefondet og seks nettsteder.