– Isaksen kan bli byttet ut
LUKK
Annonse
Annonse

- Isaksen kan bli byttet ut

Av Forskerforum

Publisert 17. september 2015 kl. 10:19

Hvem som skal lede Kunnskapsdepartementet kan være usikkert etter kommunevalget.

Fakta
<

Kilder i både Høyre og Fremskrittspartiet har fremsatt påstander overfor VG om at det kan komme endringer i regjeringssammensetningen. Årsaken er det dårlige kommunevalget for regjeringspartiene. Ifølge avisen kan det komme endringer allerede i høst.

Vil nærme seg fagbevegelsen

Forsvarsdepartementet, som nå styres av Høyre, Justisdepartementet, som styres av Frp og Arbeidsdepartementet, som styres av Frp er blant departementene som kan bytte parti, skriver avisen.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen nevnes som en kandidat til å ta over Arbeidsdepartementet. Spekulasjonen har bakgrunn i at Høyre har ønsket tettere tilknytning til fagbevegelsen, og at Robert Eriksson har gjort seg upopulær etter å jobbet for liberaliseringer i arbeidslivet.

Forsvarsministeren inn?

VG skriver også at deler av Høyre er skuffet over at Isaksen ikke har fått mer blest og bedre resultater ut av Høyres kjerneområder.

Hvis Isaksen går ut at Kunnskapsdepartementet, kan det åpne for at Ine Eriksen Søreide overtar. Søreide er i dag forsvarsminister, men nevens også som en potensiell ny utenriksminister.