– Krevende for NTNU
LUKK

Kunnskapsdepartementet:

- Krevende for NTNU

Av Aksel Kjær Vidnes

Publisert 29. september 2015 kl. 10:18

Regjeringen lover å presentere fremdriftsplanen for NTNUs flytting så raskt som mulig.

--krevende-for-ntnu


– Jeg skjønner at mange er utålmodige, sier statssekretær Bjørn Haugstad.

Fakta
<

– Det er ingen tvil om at NTNU står midt oppe i en krevende fusjonsprosess, og at flytteprosessen fra Dragvoll til Gløshaugen vil bli krevende den også, når den tiden kommer, sier Bjørn Haugstad, statssekretær i Kunnskapsdepartementet. Han svarer på bekymringene rundt de omfattende fusjons- og flytteprosessene NTNU står overfor.

– Derfor er det viktig at både arbeidsgiver og arbeidstakerorganisasjonene har en god dialog i disse prosessene, sier Haugstad.

Betydelige utfordringer

Forskerforbundet, som representerer 1100 ansatte ved NTNU ser positivt på at regjeringen har besluttet å samlokalisere NTNU i Trondheim. Samtidig står NTNU midt i en fusjonsprosess hvor Høgskolen i Sør-Trøndelag, Høgskolen i Ålesund og Høgskolen i Gjøvik skal inn i folden fra 1. januar 2016. De to omorganiseringene kan påvirke de ansatte i utstrakt grad, mener leder av Forskerforbundets lokallag, professor Kristian Steinnes.

– Vi ser betydelige utfordringer. Det er for eksempel ingen automatikk mellom samlokalisering og tverrfaglighet, men på samme tid ligger det mange muligheter til mer utvikling av samarbeid på tvers av fag og etablerte strukturelle og kulturelle rammer, sier Steinnes til Forskerforum.

Et bedre NTNU

Bjørn Haugstad oppfordrer om å se forbi utfordringene, og inn i en bedre fremtid når NTNUs campuser i Trondheim samles på Gløshaugen.

– La oss ikke glemme følgende: Jeg tror ikke det er mange politiske vedtak som har skapt så stor unison glede i Trondheim som avgjørelsen om én samlet campus for NTNU. Det er en beslutning som vil påvirke NTNU, Trondheim og Norge i mange tiår fremover. Det er nå en mer konkret planlegging kan starte og det er en prosess som vil berøre og involvere mange. Det gjelder å løfte blikket litt og se at det som kommer etter flytteprosessen, er et bedre NTNU.

Ønsker rask prosess

Forskerforbundet er også bekymret for tiden det skal ta å flytte fra Dragvoll til Gløshaugen. Det har vært antydet at flyttingen kan ta opp til 20 år.

– Det er vi ikke fornøyd med. Det kan bety en oppsplitting av fagmiljøer og uforutsigbarhet for de ansatte. Det kan også gå ut over hele NTNUs visjon om hva man ønsker å oppnå. Tidsrammen skaper betydelige bekymringer, men jeg har håp om at den kan endres, sier Kristian Steinnes.

– Jeg skjønner at mange er utålmodige etter å vite mer om hvordan prosessen vil bli, derfor vil regjeringen legge frem en fremdriftsplan så raskt som mulig, svarer Bjørn Haugstad.