– Løftebrudd fra regjeringen
LUKK
Annonse
Annonse

Statsbudsjettet 2013:

- Løftebrudd fra regjeringen

Av Aksel Kjær Vidnes

Publisert 8. oktober 2012 kl. 12:42

De ansattes arbeidsvilkår vil ikke bli bedre med dette statsbudsjettet, sier Forskerforbundets leder.

--l-ftebrudd-fra-regjeringen


– Regjeringen har sviktet sitt eget løfte og ambisjon om å øke forskningsinnsatsen målt som andel av statsbudsjettet, sier Bjarne Hodne.

Fakta
<

 

«Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2013 er nok et svakt budsjett for høyere utdanning og forskning. Forslaget innebærer en liten realøkning i forskningsbevilgningene, hvis en ser bort fra økningen i kontingenten til EUs rammeprogram for forskning,» skriver Forskerforbundet i en pressemelding.

Forventet satsing

Forbundet mener regjeringen legger seg på en forskningsmessig sparelinje som om vi var i samme krise som EU-landene.

– Forskerforbundet hadde forventet at regjeringen i stedet for sparelinjen hadde satset på kunnskap og innovasjon for å unngå at vi kommer i samme krisesituasjon, sier leder i Forskerforbundet Bjarne Hodne.

Forskningsandelen på stedet hvil

– Siden den tiltrådte i 2005 har regjeringen ikke økt forskningsinnsatsen som andel av totalt statsbudsjett. Forskningsinnsatsen i 2013 er på 3,71 prosent og utgjør samme andel av statsbudsjettet som i 2006. Regjeringen har sviktet sitt eget løfte og ambisjon om å øke forskningsinnsatsen målt som andel av statsbudsjettet, sier Bjarne Hodne.

Regjeringen har sviktet sitt eget løfte.

Han peker også på at søkertallene til høyere utdanning nådde nye rekorder i år og er forventet å stige ytterligere.

– Universitetene og høyskolene sliter i dag med manglende fullfinansiering av studieplasser, og de ansattes arbeidsvilkår vil ikke bli bedre med dette statsbudsjettet, sier Hodne.