Abelprisvinner omkom i ulykke
LUKK
Annonse
Annonse

Abelprisvinner omkom i ulykke

Av Forskerforum

Publisert 26. mai 2015 kl. 11:43

Ekteparet John og Alicia Nash omkom i bilulykke på vei hjem fra utdelingen av Abelprisen i Norge.

Fakta
<

John F. Nash Jr. (86) og hans kone Alicia Nash (82) omkom i et bilulykke på vei fra flyplassen i New Jersey i pinsehelgen. Ekteparet var på vei hjem fra Norge der nobelprisvinneren John Nash mottok Abelprisen for hans matematiske arbeider, sammen med matematikeren Louis Nirenberg.

Kolliderte i taxi

Nash var særlig kjent for sine økonomiske teorier som ga ham Nobelprisen i økonomi, og for sin mentale sykdom – en historie som ble portrettert av Russel Crow i den Oscar-vinnende filmen «A beautiful mind».

Ifølge New York Times omkom ekteparet Nash i en taxi på ettermiddagen lørdag 23. mai. Sjåføren skal ha mistet kontroll over kjøretøyet og kollidert i en annen bil og autovernet. Ekteparet skal ikke ha hatt på seg setebelter, og var de eneste omkomne i ulykken.

Et sjokk

Ulykken kom som et sjokk på Abelkomiteen og Det Norske Videnskaps-Akademi (Vitenskapsakademiet), skriver NTB, ifølge Vitenskapsakademiet.

– Jeg er nummen, sier akademiets preses Kirsti Strøm Bull til NTB.

– Jeg syns det var en stor opplevelse å treffe ham. Jeg opplevde ham som en veldig nysgjerrig person. Han var genuint interessert i det som var rundt ham, sier Bull.