Kan overta to nye forskningsinstitutter
LUKK
Annonse
Annonse

Kan overta to nye forskningsinstitutter

Av Forskerforum

Publisert 11. februar 2015 kl. 09:37

Høgskolen i Oslo og Akershus vurderer å innlemme forskningsinstituttene NIBR og SIFO. - Går rett inn i universitetsstrategien, sier rektor.

Fakta
<

Ifølge avisen Khrono har Norsk institutt for by- og regionsforskning (NIBR) og Statens institutt for forbruksforskning (SIFO) selv foreslått virksomhetsoverdragelsen.

Vil samle fire institutter

Høyskolens ledelse har nå gitt klarsignal til å utrede en slik mulighet.

– Vi er helt åpne for utfallet.  Det kan føre til at vi anbefaler til ledelsen virksomhetsoverdragelse av begge, ett eller ingen av instituttene, sier forskningsdirektør Morten Irgens til Khrono. Det er han som skal lede utredningen.

For et år siden innlemmet HiOA forskningsinstituttene Arbeidsforskningsinstituttet (Afi) og Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA). De to utgjør Senter for velferds- og arbeidslivsforskning ved høyskolen. Hvis NIBR og SIFO inkluderes i høyskolen er planen at de skal bli en del av dette forskningssenteret.

Kan styrke høyskolen

Inkluderingen av rene forskningsinstitusjoner i den undervisningstunge høyskolen har vært sett på som et grep for å øke forskningsandelen ved institusjonen, som et ledd i å kvalifisere til å søke universitetsstatus. Rektor Kari Toverud Jensen tror det nye forslaget kan styrke strategien ytterligere.

– Nå skal vi se om dette passer med samfunnsoppdraget vårt og gjøre en ordentlig utredning. Dette går jo rett inn i universitetsstrategien vår og det kan styrke oss. Men det må vi ta stilling til etterhvert, sier Jensen til Khrono.