Lokallaget ved UiO velger ikke Mollestad
LUKK
Annonse
Annonse

Ledervalg i Forskerforbundet:

Lokallaget ved UiO velger ikke Mollestad

Av Andreas Høy Knudsen

Publisert 18. september 2012 kl. 14:56

Forskerforbundet ved Universitetet i Oslo vil ikke stemme på sin egen hovedtillitsvalgte ved årets ledervalg i Forskerforbundet.

lokallaget-ved-uio-velger-ikke-mollestad


Petter Aaslestad kan bli stående alene igjen som kandidat til ledervervet i Forskerforbundet.

Fakta
<

Forskerforbundet ved Universitetet i Oslo (UiO) vil stemme på valgkomiteens kandidat Petter Aaslestad ved ledervalget i oktober. Det ble klart etter et møte i lokallaget ved UiO mandag, bekrefter leder i lokallaget Eivind Balsvik overfor Forskerforum.no.

Viktige stemmer

Hovedtillitsvalgt Kristian Mollestad i Forskerforbundet ved UiO har tidligere signalisert at han ville stille som motkandidat til Aaslestad under ledervalget ved Forskerforbundets representantskapsmøte i Oslo 16.-17. oktober.

Med lokallagets beslutning har Mollestad mistet en stor del av sin potensielle støtte. Lokallaget ved UiO er Forskerforbundets største. Stemmeseddelen fra dette lokallaget representerer rundt 2000 stemmer, og kommer til å utgjøre en stor andel av det totale antallet stemmer ved ledervalget. Ved forrige valg av hovedstyret og leder i 2009 ble det avgitt noe i overkant av 10 000 stemmer. 

Går i tenkeboksen

– Det blir veldig vanskelig å gå videre uten at lokallaget støtter meg, sier Mollestad til Forskerforum. Tirsdag ettermiddag sier Mollestad at han går i tenkeboksen når det gjelder den videre valgkampen.

Forskerforum.no kommer tilbake med mer om saken.