Ny forhandlingsleder i Unio Stat
LUKK
Annonse
Annonse

Ny forhandlingsleder i Unio Stat

Av Aksel Kjær Vidnes

Publisert 20. august 2014 kl. 16:46

Forskerforbundet beholder ledervervet i Unios forhandlingsutvalg for statlig sektor.

ny-forhandlingsleder-i-unio-stat


– Det er ikke tvil om at også Politiets fellesforbund var interessert i å ha det vervet, sier Anders Folkestad.

Fakta
<

Beslutningen om at Forskerforbundets leder Petter Aaslestad overtar som forhandlingsleder i Unio Stat, ble tatt av Unios styre denne uken. Aaslestad overtar etter tidligere generalsekretær i Forskerforbundet Sigrid Lem, som gikk av med pensjon før sommeren. Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund fortsetter som nestleder for forhandlingsutvalget, ikke uten interesse for selve ledervervet, ifølge Unio-lederen.

– Politiet var også interessert

– Det er ikke tvil om at også Politiets fellesforbund var interessert i å ha det vervet og ta det ansvaret, men nå er det en Unio-duo som er godt kvalifisert og med bred erfaring, sier styreleder i Unio, Anders Folkestad.

Han sier til Forskerforum at det lå i kortene at Forskerforbundet skulle få fortsette å ha ledervervet i forhandlingsutvalget for det statlige tariffområdet.

– Siden det var Sigrid Lem i Forskerforbundet som gikk av, var det naturlig at Forskerforbundet skulle fortsette å ha lederskapet i perioden hun var valgt for. Og siden Aaslestad sitter i utvalget og hadde meldt sin interesse, ble han valgt av styret til å fylle denne viktige funksjonen i Unio, sier Folkestad.

Jevnstore konkurrenter

Det er praksis i Unio at det største forbundet innenfor et tariffområde har ledervervet. Innen for det statlige tariffområdet er Forskerforbundet marginalt større enn Politiets Fellesforbund. Da kunne det like gjerne vært Politiets Fellesforbund som fikk vervet.

– Nå er det to nokså jevnstore forbund. Det normale er at det største har lederen og det neststørste har nestlederen, men det er ikke absolutt. I mange år har Politiets fellesforbund hatt ledervervet selv om Forskerforbundet har vært noe større. Nå mente vi at Forskerforbundet skulle ha vervet i denne perioden og da syns vi det var rimelig at Aaslestad overtok stafettpinnen, sier Folkestad.

Selv sier Aaslestad at han og Sigve Bolstad har satt seg klare mål for de fremtidige lønnsforhandlingene med staten.

– Utdanning skal verdsettes og lønnsgapet til privat sektor skal reduseres, sier han i en pressemelding.