Vil ikke heve grunnfinansieringen
LUKK
Annonse
Annonse

Vil ikke heve grunnfinansieringen

Av Aksel Kjær Vidnes

Publisert 17. februar 2014 kl. 09:33

Torbjørn Røe Isaksen vil ikke endre finansieringen for de nye universitetene.

Fakta
<

Grunnfinansieringen for de nye universitetene blir ikke rikket av denne regjeringen, slår kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fast. Det kom frem under fylkesårsmøtet i Rogaland Høyre lørdag, skriver Stavanger Aftenblad.

«B-universiteter»

De nye universitetene Universitetet i Stavanger, Universitetet i Agder, Universitetet i Nordland og Norges miljø- og biovitenskaplige universitet er i dag under en annen finansiering enn de eldre universitetene i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø.

Debatten har de siste årene dreid seg om norske universiteter blir delt i to klasser, hvor de nye universitetene blir redusert til «b-universiteter» som følge av mindre penger til forskning enn «a-universitetene». På spørsmål fra lokalpolitiker Erland Jordal om når UiS kunne få en grunnfinansiering på linje med de større universitetene, stilte Torbjørn Røe Isaksen seg på samme linje som har blitt ført av forrige regjering.

Generelle økninger

Ifølge Stavanger Aftenblad slo Isaksen fast at det var en klar forutsetning da høyskolene i Stavanger, Agder og Nordland fikk universitetsstatus at det ikke skulle føre til høyere grunnbevilgning fra staten.

– Dette er heller ikke nå vår politikk, sa kunnskapsministeren.

Han la til at regjeringen vil øke de generelle bevilgningene til universitets- og høyskolesektoren og at UiS vil få sin del av økningene.