Søknadsfrist: 20. august 2025
Arbeidsgiver: Nord universitet
Kommune: Bodø
Omfang: Heltid
Varighet: Åremål
Arbeidssted: Universitetsalleen 11, 8026 Bodø
Ved Nord universitet, Fakultet for sykepleie og helsevitenskap, er det ledig en midlertidig stilling som doktorgradsstipendiat i profesjonsvitenskap. Ansettelsesperioden er enten 100 % i tre år, eller fire år med 75 % stipendiattid og 25 % pliktarbeid. Ønsket tiltredelse er ca 1. september 2025.
Vi er interessert i kvalifiserte og motiverte søkere, og tilbyr kompetanseutvikling innen tjenesteinnovasjon, helsetjenesteforskning og erfaringskompetanse innen psykisk helse- og rusarbeid i et stimulerende akademisk miljø.
Stipendiaten vil arbeide med prosjektet «Erfaringskonsulenter i psykisk helse- og rustjenester i Norge». Prosjektet vil utvikle kunnskap om erfaringskonsulenters rolle i Norge, og hvordan vi bedre kan integrere erfaringskonsulenter i arbeidsstyrken for å øke både kvalitet og kapasitet i tjenestene. Prosjektet omfatter kvalitative forskningsmetoder. I samråd med veiledere skal stipendiaten, basert på egen bakgrunn og interesser, utforme en endelig prosjektskisse innen rammer for prosjektet i løpet av de tre første månedene etter ansettelse. Avhandlingen skal fortrinnsvis skrives på engelsk.
Prosjektet er en del av forskningsgruppen Psykisk helse ved Nord universitet. Veiledere i prosjektet er:
I tillegg til veiledere består prosjektets forskningsgruppe av forskere og erfaringskonsulent fra Nordlandssykehuset, University of Nottingham, UK og Nottinghamshire Healthcare NHS Foundation trust, UK.
Ansettelse i stillingen betinger søknad om opptak til ph.d. i profesjonsvitenskap ved Fakultet for sykepleie og helsevitenskap. Mer informasjon om dette finnes på: Ph.d. i profesjonsvitenskap (nord.no).
Som stipendiat vil du:
Stillingen har fortrinnsvis kontorsted ved campus Bodø, men andre studiesteder ved Nord universitet kan diskuteres. Det forventes at den som ansettes har tilstedeværelse ved kontorstedet. Arbeidsoppgaver ved Nord universitets øvrige studiesteder kan bli aktuelt.
Kandidater som allerede har en ph.d.-grad vil ikke bli vurdert for stillingen.
Kandidater som allerede har en ph.d.-grad vil ikke bli vurdert for stillingen
Stillingene lønnes etter Statens regulativ, stipendiatkode 1017, NOK 536 200,-. For særskilt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen går lovfestet innskudd i Statens pensjonskasse.
Den som ansettes, må rette seg etter de lover, avtaler og instrukser som til enhver tid gjelder for stillingen. Det tas forbehold om endring i ansvars- og arbeidsområde som følge av fremtidig organisasjonsutvikling og omorganisering ved Nord universitet.
Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Nord universitet oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater med nedsatt funksjonsevne, hull i CV, innvandrerbakgrunn og ellers ulik livserfaring til å søke.
Opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller hull i CV kan bli brukt til anonymiserte registreringsformål.
Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:
Søkeren vil bli vurdert av en sakkyndig komité.
Aktuelle søkere vil bli kalt inn til intervju, prøveforelesning eller andre presentasjoner.
Fakultetet gjør oppmerksom på at man forbeholder seg retten til ikke å ansette søkere som er vitenskapelig kvalifisert, men som ikke tilfredsstiller andre kriterier som språk, pedagogiske evner, erfaring fra forskning eller personlige egenskaper.
Søknadsfrist: 20.08.2025.
Den elektroniske søknaden skal inneholde:
All dokumentasjon lastes opp som vedlegg til den elektroniske søknaden.
Det er søkerens ansvar å sende inn fullstendig dokumentasjon elektronisk innen søknadsfristen.
Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet offentlig søkerliste. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv etter ønske om å bli utelatt fra søkerlisten. Søkere som likevel ber om konfidensialitet, må grunngi dette særskilt i søknaden. Søkerne vil i tilfelle bli forhåndsvarslet om offentliggjøring.
Refnr. 30233261
Gjennom forskning, utdanning og samfunnsdeltakelse, bidrar Nord universitet til å skape en bærekraftig framtid med utgangspunkt i vår geografiske lokalisering.
I samarbeid med samfunns- og næringsliv i Nordland og Trøndelag, fremmer våre 11.500 studenter og 1.350 ansatte innovative løsninger og kunnskapsbasert praksis, lokalt og internasjonalt.
Nord universitet har fire strategiske satsningsområder: blå og grønn vekst, bærekraftig innovasjon og entreprenørskap, samfunnssikkerhet og helse, velferd og oppvekst.
Fakultet for sykepleie og helsevitenskap (FSH) har ansvar for utdanning, forskning og formidling innenfor ulike helsevitenskapelig fagområder. Vi tilbyr blant annet grunnutdanning i sykepleie, vernepleie, paramedisin og farmasi. I tillegg tilbyr vi flere praksisnære masterprogram, videreutdanninger og kortere studier, samt tverrfaglig doktorgrad (ph.d) i profesjonsvitenskap. Vi utvikler kunnskap for helsepersonell til fremtidens helse og velferdstjenester med fokus på læring hele livet.