Avviser påstander om inhabilitet

Avviser påstander om inhabilitet

Av Forskerforum

Publisert 30. april 2013

UiT-rektor Jarle Aarbakke mener anklagene mot ham er grunnløse.

avviser-p-stander-om-inhabilitet


Rektor Jarle Aarbakke reagerer kraftig på påstandene om rolleblanding.

 

– Spørsmålet om habilitet ble nøye vurdert av UiT-styret og våre jurister, og ble så vidt nevnt i både tingretten og lagmannsretten. Det er ingen inhabilitet i denne saken og det er dokumentert i fire ledd, sier rektor ved Universitetet i Tromsø  Jarle Aarbakke til avisa iTromsø.

– Utrolig usakelig

Annonse

Han reagerer på artikkelen i Dagens Næringsliv i går, som også Forskerforum omtalte. Tillitsvalgt Egil Børge Mikalsen i Forskerforbundet gikk hardt ut mot rektor og ledelse ved Universitetet i Tromsø. Han mente at rektoren hadde en problematisk rolle i oppsigelsen av en forsker ved universitetet. Rektors samboer var leder av forskerens institutt under oppsigelsesprosessen, som ble behandlet av UiTs styre hvor rektor er styreleder. Oppsigelsessaken har nå har gått to runder i retten. Forskerforbundet vant første runde, men tapte den andre i lagmannsretten.

– Vi vant i lagmannsretten og venter på avgjørelsen om den tapende part vil anke dommen den 2. mai. Artikkelen har et utrolig usaklig innhold og jeg mener tillitsvalgt Forskerforbundet sverter sin egen arbeidsplass. Anklagene gjelder en personalsak, og jeg som rektor på vegne av universitetet kan ikke svare på beskyldningene. Det er helt forkastelig, sier Aarbakke.

– Uproblematisk

Han mener det er uproblematisk at han og samboer Loennechen har bearbeidet samme personalsak.

– Det er ingen hemmelighet at jeg og instituttlederen bor sammen. I denne saken står hun opp for viktige prinsipper ved sin arbeidsplass og det støtter jeg henne i som instituttleder. Akkurat som jeg støtter alle mine instituttledere, sier Aarbakke til avisa.