Curt Rice er imponert over omsorgen de ansatte har vist for studentene i år
LUKK

Curt Rice er imponert over omsorgen de ansatte har vist for studentene i år

Av Jørgen Svarstad

Publisert 21. desember 2020 kl. 11:43

Nyttårsforsettet til Curt Rice er bli bedre på å prioritere i arbeidet sitt, så han ikke smører seg for tynt utover.

Vi legger bak et svært spesielt år, også i kunnskapssektoren. Universiteter og høyskoler har i perioder vært helt nedstengt, forelesninger og eksamener har gått digitalt og forskningsprosjekter har blitt satt på vent.

Fakta
Hvem: Curt Rice (58)
Tittel: Rektor ved Oslomet

I en serie juleintervjuer spør vi sentrale folk i sektoren om hvordan året har vært og hva slags forventninger de har til 2021.

Oslomet-rektor Curt Rice bemerket seg blant annet ved å ta initiativ til å gi alle ansatte på Oslomet en koronabonus. På desemberlønningen fikk de 10. 000 kroner ekstra . Det var en «beskjeden anerkjennelse av deres ekstraordinære innsats under pandemien», som Rice uttrykte det.

Hva har imponert deg mest med hvordan dine ansatte har håndtert situasjonen?  

– Det som har imponert meg mest er de ansatte sin dedikasjon til utdanningene vi driver, og hvordan de har snudd seg raskt rundt og vært kreative for å holde virksomheten i gang. Og ikke minst har det vært flott å se den omsorgen de har vist for studentene våre på så mange måter, sier Rice.

Hvordan vil du oppsummere 2020?  

 – Det har vært et semester preget av uforutsigbarhet for oss alle. Både når det gjelder virusets spredning, og hva det har betydd for oss ved Oslo,et som studiested og arbeidsplass. Vi har vært gjennom raske og store omstillinger, nedstenginger og overgang til hovedsakelig digital virksomhet, og vi tilpasser oss kontinuerlig til endringer og justeringer i myndighetenes smittevernreglement. Dette har vi lært mye av. 

Hva skulle du ønske lå under juletreet i år?

– Jeg ønsker spesielt at alle våre studenter ved Oslomet som har har slitt gjennom pandemien med ensomhet, motivasjon for studiene og økonomi, får en god kompensasjon, og en fin jul sammen med nære og kjære. Så ønsker jeg at de så raskt som mulig vil få komme mer sammen med medstudenter og lærere på campus igjen i 2021. 

Hva blir sentrale saker i 2021 som vi bør følge med på?

– Jeg tror vi vil snakke mye om hvordan erfaringene fra 2020 vil gi varige endringer i måten vi samhandler og jobber på. 

  Har du et nyttårsforsett? 

– Jeg vil bli bedre på å prioritere i arbeidet mitt. Jobben som rektor har utallige spennende muligheter, oppgaver og felt å fordype seg i. Det er derfor nødvendig å være klar på hva man velger å gå inn i, slik at man ikke smører seg for tynt utover.