Fagforeninger ved NTNU ber om koronabonus til de ansatte
LUKK
Annonse
Annonse

Fagforeninger ved NTNU ber om koronabonus til de ansatte

Av Lina Christensen

Publisert 26. april 2021 kl. 10:11

I dag starter lønnsoppgjøret. Ved NTNU ønsker fagforeningene at de ansatte skal kompenseres for innsatsen under koronapandemien.

– Vi synes NTNU har vært for grådige etter den innsatsen som ble lagt ned i store deler av fjoråret og i hele år. Og vi opplever vel egentlig ikke at NTNU er uenige i at de ansatte fortjener en kompensasjon, men det har bare ikke materialisert seg, sier Thomas Ferstad, nestleder i Norsk tjenestemannslag ved NTNU, til Universitetsavisa.

Fagforeningen mener de ansatte ved NTNU bør få en form for korona-godtgjørelse.

– Vi skjønner jo at det kan virke umusikalsk for næringslivet som sliter med permisjoner, usikkerhet og potensielle tap av virksomheter at statsansatte skal ha kompensert for å sitte på hjemmekontor, men vi mener innsatsen som er lagt ned og velviljen som er vist fortjener å bli kompensert for, sier Ferstad.

Får støtte av Forskerforbundet ved NTNU

Han viser til fjorårets oppgjør der offentlig sektor forholdt seg lojale til kravet fra privat sektor om gjensidig moderasjon. I ettertid viste deg seg at kun offentlig sektor hadde holdt seg innenfor kravet om 1,7 prosent lønnsvekst. Ifølge Universitetsavisa sparte NTNU i tillegg 90 millioner i fjor ettersom lønnsoppgjøret ble lavere enn budsjettert. Ferstad understreker at en koronakompensasjon vil komme i tillegg til de ordinære forhandlingene om lønnsnivå.

Også Forskerforbundet ved NTNU mener at de ansatte må kompenseres for den innsatsen som er blitt lagt ned under pandemien.

– Når du legger ned en ekstraordinær arbeidsinnsats skal det betales. Vi synes arbeidsgiver har et ansvar her. Vi forventer også at det settes av midler til lokale forhandlinger. Det er en stund siden sist, sier Lisbeth Aune, hovedtillitsvalgt for Forskerforbundet ved NTNU.

Organisasjonsdirektøren: Skal diskutere kompensasjon med dekanene

Ida Munkeby, organisasjonsdirektør ved NTNU, sier til Universitetsavisa at spørsmålet om koronakompensasjon snart skal diskuteres med dekanene.

Fagforeningene gikk også i fjor i bresjen for å kompensere de ansatte under pandemien. Den gangen sa NTNU nei.

I desember fikk ansatte ved Oslomet et tillegg på 10 000 kroner. Også ansatte ved Høgskulen på Vestlandet har fått ekstra betalt under koronapandemien.

Forhandlingene starter 26. april, og fristen for å bli enige er satt til midnatt fredag 30. april.

Les mer om lønnsoppgjøret: