Forsker la igjen «hemmelig» beskjed i oppsigelsesbrev til Trump
Annonse
Annonse

Forsker la igjen «hemmelig» beskjed i oppsigelsesbrev til Trump

Av Jørgen Svarstad

Publisert 25. august 2017

– Min avgjørelse en reaksjon på ditt angrep på amerikanske kjerneverdier.

Daniel Kammen er en professor i energi ved det amerikanske universitetet Berkley i California. Siden 1996 har han også jobbet for det amerikanske energidepartementet, miljødepartementet og utenriksdepartementet i ulike roller. Men denne uken fikk han nok. I et harmdirrende brev til president Donald Trump forklarer han hvorfor han sier opp, skriver Huffington Post.
«Min avgjørelse om å si opp er en reaksjon på ditt angrep på amerikanske kjerneverdier. At du ikke klarte å fordømme hvit makt-tilhengere og nynazister får nasjonale og internasjonale konsekvenser», skriver Kammen.

Les også: Forskere over hele verden demonstrerte mot Trump. Se bildene her.

Annonse

Som kjent ble en kvinne drept og 19 andre skadet da en sjåfør kjørte inn i en gruppe motdemonstranter. Da Trump først kommenterte hendelsen, sa han at begge sider hadde skyld i utfallet. Videre mente han det var «veldig fine folk» i marsjen, og påpekte at motdemonstrantene ikke hadde søkt om tillatelse til å demonstrere.


«For meg er det spesielt problematisk at din håndtering av Charlottesville sammenfaller med et større handlingsmønster med sexisme og rasisme, der du ikke bryr deg om velferden til alle amerikanere, til verdenssamfunnet og til planeten», skriver Kammen.
I Kammens avskjedsbrev lå det dessuten en skjult beskjed. Første bokstav i hvert avsnitt danner nemlig et ord: «IMPEACH», som betyr å stille noen for riksrett.

Skrev RESIST i avskjedsbrev

Dette er forresten ikke første gang denne måneden at noen legger en skjult beskjed i et oppsigelsesbrev til Trump. 18. august sa samtlige medlemmer av komitéen Kunst og humaniora fra seg sine verv i protest mot Trumps håndtering av demonstrasjonen.
Hvert av de seks avsnittenes første ord begynner med en bokstav som sammen utgjør ordet RESIST – å stå imot, på norsk.

Les også: