Forskerforbundet avlyser alle kurs
LUKK
Annonse
Annonse

Koronoavirus:

Forskerforbundet avlyser alle kurs

Av Julia Loge

Publisert 11. mars 2020

Alle kurs arrangert av kontoret i Oslo avlyses.

Oppdatering 12.3: Forskerforbundet avlyser alle sentrale kurs fram til påske, inkludert Landsrådet.

Forskerforbundets forening for kliniske ernæringsfysiologer (KEFF) jobber nå med å omgjøre konferansen de skulle hatt i neste uke til en videokonferanse. Den fagpolitiske foreningen for teknisk-administrativt ansatte (FFTA) har også et seminar senere i mars, som trolig blir utsatt.

Annonse

Det forteller Forskerforbundets organisasjonssjef Joar Flynn Jensen, til Forskerforum.

Senere i mars skal Forskerforbundet også arrangere Landsråd, der delegater fra lokallag over hele landet møtes for å diskutere sentrale spørsmål for organisasjonen. Til dette arrangementet regner Jensen med at det kommer rundt 80 personer, og det skal foreløpig gå som planlagt.

Forskerforbundet legger seg dermed på en annen linje enn for eksempel NTNU og Universitetet i Oslo, som avlyser alle arrangementer for å begrense koronasmitte og ber ansatte om å vurdere reisingen sin nøye.

– Vil ikke mange oppleve det som et paradoks, at arbeidsgiverne deres ber dem begrense reisevirksomheten til det helt nødvendige, mens dere oppfordrer dem til å komme?

­– Nei, jeg oppfatter det som et annet anliggende hvis en reise er pålagt av arbeidsgiver enn å gjennomføre organisasjonsinterne møter som planlagt. Vi velger å støtte oss på de anbefalingene som kommer fra Folkehelseinstituttet, som representerer øverste kompetanse. Kommer det nye anbefalinger skal vi følge opp, sier Jensen.

Jensen sier det er opp til den enkelte å vurdere om de skal reise og delta. Fagforeningen har fått mange sprørsmål, men ikke så mange avmeldinger til kommende kurs.

– Hva gjør dere hvis flere lokallag beslutter å ikke sende sine delegater til Landsråd?

– Vi vil ta vurderingene fortløpende, men per i dag er det først og fremst fagforeninger innen helsesektor og beredskapsområder som har oppfordret til å avlyse sine kurs og konferanser.

  • Les mer om koronatiltakene her: