Hjemmekontor i den nye normalen
LUKK

Hjemmekontor i den nye normalen

Av Julia Loge

Publisert 30. oktober 2020

Maks to dager i uken, er anbefalingen fra en gruppe ved UiB som har sett på hjemmekontorløsninger etter pandemien.

Hjemmekontor kan gi bedre konsentrasjon, mindre tidsklemme og spare miljøet for arbeidsreiser. Nå har et arbeidsutvalg ved Universitetet i Bergen vurdert om og hvordan ansatte i administrasjonen kan fortsette med hjemmekontor også etter at pandemien slipper taket, skriver Khrono.

Arbeidsgruppen mener at en langsiktig avtale ikke bør ha mer enn to dager i uken som hjemmekontor, for å ta vare på arbeidsmiljøet på selve arbeidsplassen. Avtalene bør heller ikke være for mer enn 6-12 måneder.

Annonse

Toril Ivarsøy i Forskerforbundet ved UiB er fornøyd med forlaget og enig i prinsippene, blant annet krav til arbeidsplass på arbeidsplassen.

­–Arbeidsgiver plikter å stille en arbeidsplass til rådighet for den enkelte. Dermed kan ikke universitetet regne inn en viss andel hjemmekontor som en del av arealstrategien, sier Ivarsøy til Khrono.

Professor Lise Lyngsnes Randeberg ved NTNU, som er president i Tekna, mener et mer oppdatert regelverk for hjemmekontor må på plass.

– Forskriften som regulerer hjemmekontor er 20 år gammel. Vi er i tvil om den faktisk gjelder i dag. Det må på plass regler som er oppdaterte. Dette er et område som har hatt liten oppmerksomhet, sier hun.

  • Les mer: