Hvor var Forskerforbundet 1. mai?
LUKK

Hvor var Forskerforbundet 1. mai?

Av Øyvind Giæver, leder av Forskerforbundets avdeling 451

Publisert 11. mai 2016 kl. 16:23

Er vi redd for å få møkk under neglene og træler på våre akademiske hender, spør Øyvind Giæver.

Det er dessverre noen år siden sist jeg gikk i 1. mai-tog, men i år strammet jeg meg opp og dro til byen for å rekke toget. Men det gjorde åpenbart ikke fagforeningen min! Jeg lette forgjeves etter Forskerforbundets fane på Youngstorget, er ganske sikker på at jeg har gått under den tidligere, men denne gangen ei. Til slutt endte jeg opp sammen med min 18-årige datter under fanen til Oslo SU, til tross for nokså åpenbar aldersforskjell – og ikke fullt så åpenbar forskjell i politisk ståsted. De hadde i det minste en parole jeg kunne identifisere meg med: «Føkk fagforeningsknusinga!»

Men hvorfor i all verden går ikke Forskerforbundet i 1. mai-tog? Ser vi oss ikke som en del av fagbevegelsens hundreårige kamp for bedre rettigheter og lønn? Er vi redd for å få møkk under neglene og træler på våre akademiske hender? Eller prioriterer vi, i likhet med innvandrings- og inkluderingsministeren, rakearbeid i hagen?

Neste år håper jeg å se Forskerforbundets fane vaie høyt, stolt og fritt over Youngstorget 1. mai – hvis ikke må vi i avdeling 451 vurdere å starte på den lange og krevende prosessen med å brodere vår egen!

 

Øyvind Giæver er leder av Forskerforbundet i Helsedirektoratet.