Iselin Nybø innkalt som vitne i Langeland-saken

Av Jørgen Svarstad

Publisert 29. november 2018

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø er en av 11 personer som Nils Rune Langeland vil ha som vitner i avskjedssaken mot ham.

Det skriver Khrono. Opplysningene går frem av sluttinnlegget fra Nils Rune Langelands advokat som ble offentlig onsdag.

10. desember starter som rettsaken som den avskjedigede professoren Nils Rune Langeland har anlagt mot Kunnskapsdepartementet. Den tidligere professoren ved Universitetet i Stavanger vil ha kjent avskjeden ugyldig.

Det har hendt, men er ikke vanlig, at statsråder kalles inn som vitner i rettsaker, sier tingrettsdommer Kjetil Gjøen til Khrono.

— Alle har i utgangspunktet plikt til å vitne hvis de blir innkalt og bor eller oppholder seg i Norge, helt til domstolen eventuelt fritar dem fra vitneplikt, sier han.

Langeland har innkalt ti andre vitner, deriblant professoren Bernt Hagtvet og Ola Mestad. De skal ifølge et tidligere prosesskriv snakke om Langelands faglige virksomhet og som stemme i en opplyst offentliget.

Samfunnsdebattant og sosiolog Kjetil Rollnes var også opprinnelig planlagt innkalt til å snakke om sosiale medier, men ser nå ut til å være strøket fra vitnelisten.

  • Les også: