KrFs ønske om bibelskolepoeng fører til full gjennomgang

Av Julia Loge

Publisert 6. juni 2018

Stortinget ber om en gjennomgang av hele poengsystemet til høyere utdanning etter at KrF fremmet forslag om å gi tilleggspoeng til bibelskoleelever.

– Ingen partier hadde egentlig dette temaet på agendaen, men når KrFs forslag først kom opp, bruker vi anledningen til å ta en gjennomgang av hele systemet, sier saksordfører Roy Steffensen (Frp) i utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget til NTB, gjengitt i Oppland Arbeiderblad.

Søkere til høyere utdanning kan få ekstra poeng hvis de går på folkehøyskole og fagskole, tar militær- eller siviltjeneste eller kvalifiserer til kjønnspoeng, språkpoeng og realfagspoeng til enkelte studier, samt alderspoeng.

Kristelig Folkeparti (KrF) fremmet i vinter et forslag om at også elever ved landets bibelskoler skulle få to tilleggspoeng. Men da komiteen behandlet forslaget, gikk de enstemmig inn for å se på hele ordningen.

– Vi trenger en debatt om det har blitt for mange poengordninger eller om det er rom for å åpne for flere tilleggspoeng. Det har vært en utvikling fra 1990-tallet der det har blitt klattet på med ulike tilleggspoeng jevnt og trutt. Jeg har ikke konkludert i saken, men jeg sitter med en liten følelse av at det kan ha blitt for mye, sier Steffensen.

  • Les mer: