Kristin Halvorsen varsler raske tiltak for å unngå uro i sektoren
LUKK
Annonse
Annonse

Kristin Halvorsen varsler raske tiltak for å unngå uro i sektoren

Av Asle Olav Rønning

Publisert 12. mai 2022

− Nå skal det nye styret raskt sette seg inn i situasjonen, sier Kristin Halvorsen, som torsdag tok over som ny styreleder i Forskningsrådet.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) kastet torsdag hele styret til Forskningsrådet. Bakgrunnen er den økonomiske situasjonen til rådet.

Overfor Forskerforum peker Halvorsen på at alle de fem i det nye styret kjenner forskningssektoren i Norge godt. Halvorsen var torsdag knapp med å kommentere hva som blir de viktigste oppgavene for det nye styret.

Annonse

− Det viktigste det nye styret skal gjøre er å raskt komme opp med gode forslag, for å unngå uro i sektoren, sier hun,

Halvorsen er tidligere SV-leder, kunnskapsminister og finansminister. Hun er i dag direktør for CICERO Senter for klimaforskning. Halvorsen er nå utpekt av forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe til å lede ryddejobben i Norges forskningsråd.

Med seg i det nye styret får hun Robert Rastad, som er direktør ved Universitetet i Bergen, konsernsjef Gunnar Hovland i Tine, forskningsdirektør Linda Nøstbakken i Statistisk sentralbyrå og seniorrådgiver Britt Elin Steinveg ved UiT – Norges arktiske universitet.

Det nye styret omtales som et midlertidig styre og skal sitte ut året. Forskningsrådet mottar 11 milliarder kroner i årlige bevilgninger og finansierer en betydelig del av norsk forskning.

En av oppgavene blir å sette i verk en ekstern vurdering av økonomien i Forskningsrådet.

Les også: