Kristin Wallevik blir ny administrerende direktør i NORCE
LUKK
Annonse
Annonse

Kristin Wallevik blir ny administrerende direktør i NORCE

Av Julia Loge

Publisert 24. mars 2021 kl. 11:59

Wallevik (55) er i dag dekan på Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder.

Kristin Wallevik har en Ph.d. i International Management fra Copenhagen Business School og en MBA i International Management fra The Monterey Institute of International Studies (USA), skriver Norce i en pressemelding.

Fakta
NORCE ble etablert i 2018 etter fusjonen av Agderforskning, Christian Michelsen Research, Norut, IRIS, Teknova og Uni Research.

Instituttet har 800 ansatte og omsetter for rundt 950 millioner kroner.

NORCE er lokalisert langs hele kysten fra nord til sørøst: Alta, Tromsø, Bardu, Bergen,
Haugesund, Stavanger, Kristiansand, Grimstad og Oslo. Hovedkontoret ligger i Bergen.
– Et enstemmig styre har besluttet å ansette Wallevik. Hun har solide lederegenskaper, lang erfaring fra både akademia og næringslivet, er foroverlent og topp motivert, sier styreleder Tore Ulstein.

Wallevik bor i Kristiansand og har vært administrerende direktør og nestleder i Agderforskning, et av instituttene som gikk inn i Norce.

– NORCE er en viktig del av forskningssystemet i Norge, og har allerede etablert seg som en forskningspolitisk aktør med en tydelig stemme. Vi konkurrerer med europeiske institutter, som mottar en grunnfinansiering tilsvarende tretti til førti prosent av omsetningen. NORCE får i snitt i underkant av ti prosent. Det må vi utfordre, sier Wallevik.

Styret vektlegger Walleviks bakgrunn fra privat sektor og erfaring fra styrearbeid. Hun er blant annet styremedlem i Kristiansand Handelskammer.

Wallevik har også politisk bakgrunn. Siden 2015 har hun representert Høyre i kommunestyret i Kristiansand.

Les mer: