kyrre-lekve-til-nifu

Fakta

Array

 

Tidligere statssekretær i Kunnskapsdepartementet Kyrre Lekve blir ny assisterende direktør ved NIFU.

? ­­Bredt nettverk

? Lekve har svært solid kompetanse om forsknings- og utdanningspolitikk, lang erfaring fra politikkutvikling på feltet og et bredt nettverk nasjonalt og internasjonalt innen forskning og utdanning, politikk og næringsliv. Jeg gleder meg til å samarbeide med Lekve om den videre utviklingen av NIFU som den fremste leverandøren av forskning og kunnskapsgrunnlag for kunnskapspolitikken, sier direktør ved NIFU Sveinung Skule i en pressemelding.

Lekve er dr. scient. fra Biologisk institutt ved Universitetet i Oslo, med tilleggsutdanning i statsvitenskap og ledelse, og har solid kompetanse innenfor tidsserieanalyser og andre kvantitative metoder.

Fra Forskningsrådet

Etter fullført postdoktor jobbet Lekve tre år som næringspolitisk rådgiver i Abelia, NHOs arbeidsgiverforening for kunnskaps- og teknologibedrifter, der han også var del av ledergruppa.

Fra 2007 til mai 2012 var Lekve politisk rådgiver og statssekretær for tidligere statsråd Tora Aasland i Kunnskapsdepartementet, med ansvar for forskning og høyere utdanning. Lekve kommer fra stilling som spesialrådgiver i Norges forskningsråd, hvor han har arbeidet med den nye satsingen på IKT-forskning. Lekve tiltrer 1. januar 2013.