Lillehammer best på utdanning

Av Forskerforum

Publisert 25. april 2012

lillehammer-best-p--utdanning


Høgskolen i Lillehammer har klart å kombinere praktisk og akademisk arbeid, ifølge begrunnelsen.

lillehammer-best-p--utdanning


– Andre institusjoner har virkelig noe å lære av måten det her jobbes på, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

 

Utdanningskvalitetsprisen for 2012 deles mellom to høyskoler og ett universitet, melder Kunnskapsdepartementet (KD). Prisen som årlig deles ut av KD for å stimulere til høy studiekvalitet tildeles i år som første-, andre- og tredjepris til henholdsvis Høgskolen i Lillehammer, Universitetet i Oslo og Høgskolen i Gjøvik.
 
– Årets vinnere har på ulike måter arbeidet godt med å gjøre høyere utdanning mer relevant. Spesielt er det spennende å se hvordan Høgskolen i Lillehammer har klart å kombinere praktisk og akademisk arbeid. Andre institusjoner har virkelig noe å lære av måten det her jobbes på, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen i en pressemelding.
  • Høgskolen i Lillehammer er tildelt førsteprisen for prosjektet BOL-studiet – en prakademisk utdanning av unge studenter innen HR. Gjennom å satse på en kombinasjon av en praktisk og akademisk tilnærming til faget organisasjon og ledelse, har høyskolen etablert et unikt og attraktivt studium både blant studentene og i arbeidslivet. 
  • Universitetet i Oslo er tildelt andrepris og kr 300.000 for prosjektet Computing in Science Education – Beregninger i realfagsutdanningen (CSE-prosjektet). Gjennom prosjektet har studentene blitt satt i stand til å studere realistiske problemer tidlig i studiet og har selv fått ansvar for å bidra til å gjøre utdanningen mer relevant.
  • Høgskolen i Gjøvik er tildelt tredjepris og kr  200.000 for prosjektet Simuleringssenteret. Gjennom å etablere et avansert og omfattende simuleringssenter har høgskolen styrket utdanningskvaliteten i de helsefaglige profesjonsstudiene.
Prisen ble i år delt ut for tolvte gang.