Dette er de mest leste sakene i 2020
Annonse

Dette er de mest leste sakene i 2020

Av Julia Loge

Publisert 22. desember 2020

Forskerforum har aldri hatt så mange lesere på nett som i 2020. Her er de ti mest populære sakene.

Pandemien har preget nesten alt siden mars, men i vår liste kommer den mest leste koronasaken på 12. plass.

Derimot er lønn, forskningsetikk, politikk og ledelse stikkord for sakene som tiltrakk seg aller flest lesere i året som snart er over. Her er de ti mest leste sakene og kronikkene.

Annonse
1. Det Forskerforums lesere var aller mest nysgjerrig på i 2020, var hvor mye de burde tjene, eller kanskje hvor mye kollegaen tjener.
2. En gammel sak går sine runder på sosiale medier. For oss er dette et mysterium, hvem er det som deler denne saken fra 2018?
3. Ikke uventet var det mange som ville lese hvordan tidligere Frp-formann Carl I. Hagen mente at John-Arne Røttingen villedet om funnene i en WHO-studie av korona-medisiner.
4. På tampen av året har vi prøvd å bli klokere på hvorfor lærerutdanningene kommer så dårlig ut på mange undersøkelser og denne saken brukte ikke lang tid på å komme inn på topplisten.

5. I mars ble Folkehelseinstituttet en del av dagligtalen, og en sak om nedbemanning dukket opp igjen: 140 årsverk nedbemannet i Folkehelseinstituttet

6. Jon Helgheim har nettopp kritisert universitetsledelsene. Sist han angrep forskningen, spurte vi «Har han ikke litt rett?»

7. Frank Aarebrot går visst aldri av moten, ihvertfall ikke påstanden om at det må bli slutt på galskapen som kalles New Public Management.

6. I mai ble Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet felt for kjønnsdiskriminering. Kvinne fikk 85 000 mindre i lønn enn mannlig kollega.

7. Reindrift og avkolonisering av akademia er debatter med mye krutt. Dette leserinnlegget tar opp begge deler: «NINA-forskerne og deres institutt foretar en ensidig formidling med en klar politisk slagside»

8. «Jeg føler trang til å dele noen av mine refleksjoner om ledelse i norsk akademia», skrev Hege R. Eriksen i februar, og mange følte også for å lese dem.

9. Historien om NTNU-forskeren som har fått 28 artikler trukket tilbake kommer på niendeplass.

10. Tiendeplassen følger i samme stil som førsteplassen: Dette betyr lønnsoppgjøret for deg.

  • Les også: