Annonse
Holbergprisen 980x150
Annonse
Holbergprisen mobil

Mistillit ved Maihaugen

Av Forskerforum

Publisert 5. desember 2011

I en tilsynsrapport fra Arbeidstilsynet får museumsledelsen ved Maihaugen flengende kritikk. Store omstillinger ved museet de siste to årene har vært en stor belastning for de ansatte. Det er avdekt store psykososiale og organisatoriske utfordringer, og ifølge rapporten føler tillitsvalgte, verneombud og arbeidsmiljøutvalg at de har vært lite involvert i prosessene, skriver avisa Gudbrandsdølen Dagningen (GD). 

Direktør Ågot Gammersvik sier til GD at hun og ledelsen tar rapporten på største alvor.

– Vi har allerede satt ned ei arbeidsgruppe med tillitsvalgte og verneombud representert. Innen 30. november skal vi svare på rapporten. Flere av de forhold som påpekes har vi allerede gjort mye med. Man må huske at museet har vært gjennom en voldsom omstilling, som har vært svært krevende for alle ledd. Mye av det som påpekes kjenner vi oss igjen i, men jeg vil samtidig vise til det positive, nemlig at de ansatte mener omstillingen var nødvendig, og at de opplever arbeidsoppgavene som givende og interessante, sier hun.

De tillitsvalgte for henholdsvis de ansatte i Forskerforbundet og Museumsansattes forening, Else Braut og Stein Jensen, samt hovedverneombud Ole Marcus Huse, mener rapporten gjenspeiler situasjonen på Maihaugen de siste par åra, men sier at ledelsen og de ansatte har tatt tak i problemene.