Nesten 10 000 studenter venter på studentbolig
Annonse
Annonse

Nesten 10 000 studenter venter på studentbolig

Av Jørgen Svarstad

Publisert 30. august 2017

To uker etter studiestart er det fortsatt mange som ikke har funnet seg tak over hodet. Norsk studentorganisasjon frykter at boligmangel fører til at studenter dropper ut.

Tall Norsk studentorganisasjon (NSO) har samlet inn fra landets studentskipnader viser at det forrige var 9649 studenter som  på venteliste for å få studentbolig. Dette er nesten 1300  flere enn på samme tidspunkt i fjor.

– Det er skremmende at nesten 10 000 studenter fortsatt er usikre hvor de skal bo to uker etter studiene deres startet. Fokuset til alle studentene burde være på undervisningen og ikke på boligjakten, sier leder av Norsk Studentorganisasjon Mats Johanssen Beldo i en pressemelding.

Annonse

NSO minner om at regjeringen har bevilget penger til rekordmange studentboliger, men mener likevel at køtallene viser at behovet for flere boliger er stort.

– Vi frykter at det er studenter som dropper ut av studiene sine fordi de ikke finner et sted å bo som de har råd til å betale for. Studentene i Norge forventer at regjeringen fortsetter satsningen og at det i statsbudsjettet til høsten kommer nye 3000 studentboliger, sier Beldo.

Les også: