NTNU stenger ned i Trondheim: – Vi må holde ut denne etappen også
LUKK
Annonse
Annonse

NTNU stenger ned i Trondheim: – Vi må holde ut denne etappen også

Av Jørgen Svarstad

Publisert 11. februar 2021

Hjemmekontor blir hovedregelen for de NTNU-ansatte og campus stenger for studenter på grunn av høy smitte.

– Situasjonen med de muterte virusene ute av kontroll, sa Trondheim kommunes  helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen under et møte i onsdag, ifølge Dagbladet.

Smittetilfellene knyttet til byggevirksomhetene Smith Stål og forretningen Bygger’n på Heimdal, i tillegg til nye tilfeller tirsdag kveld med det britiske og sørafrikanske, er bakgrunnen for at smitteverntiltakene blir skjerpet i Trondheim.

Annonse

Det får konsekvenser for ansatte og studenter ved NTNU.

Hjemmekontor, digitale møter og digitale forelesninger

Trondheim kommune vedtatt en forskrift som gjelder til og med 17. februar, og som kan bli forlenget. Den sier at ansatte har plikt til å jobbe fra hjemmekontor der “dette er praktisk mulig og hensiktsmessig ut fra arbeidets art”.

Dette betyr at hjemmekontor og digitale møter gjeninnføres som hovedregel for alle ansatte ved NTNU i Trondheim, skriver NTNU på sine interne nettsider.

Det er noen unntak fra regelen. Det gis unntak for enkelte emner med ferdighetstrening, laboratorieøvinger og praksis, der studentene kan få forsinkelser i utdanningen hvis de ikke får fysisk undervisning, skriver NTNU. Det er opp til fakultetene, eventuelt delegert til instituttene, å bestemme hvilke emner det er kritisk viktig å undervise fysisk.    

Undervisningen torsdag og fredag går som normalt. Overgang til digital undervisning skjer fra og med fredag 12.februar.

Studentene får komme tilbake når kommunene tillater det 

– Vi ønsker å holde våre campuser så åpne som mulig, slik at vi kan tilby både fysisk undervisning og et sosialt miljø. Så snart kommunen tillater det, vil studentene få komme tilbake igjen på campus, sier rektor Anne Borg i meldingen.

Hun fortsetter:

– Jeg vet at denne situasjonen er vanskelig for mange, men vi må holde ut denne etappen også. Vi gjør disse innstrammingen for å hjelpe kommunen med å hindre ytterligere spredning av viruset, slik at vi unngår en total nedstenging, slik de opplever blant annet i Oslo og Bergen nå.   

NTNUs campuser i Gjøvik og Ålesund er ikke berørt.

Les også: