Fakta

Array

– Jeg vil at På Høyden skal være lokalavisen for hele universitetet og at de ansatte føler at avisen er deres eget organ, sier Dag Hellesund til sin nye arbeidsplass.
 

1. juni går han fra Bergensavisen til redaktørstillingen i På Høyden, Universitetet i Bergens nettavis.


Får redaktørplakat

I løpet av de siste ti årene har Hellesund arbeidet i BA. Han har også erfaring fra Dagbladet, Dagsavisen og Redd Barna-avisen. Han har studert sammenlignende politikk og fransk ved UiB før han tok journalistutdanning i Oslo. Hellesund har også en mastergrad i international relation fra London School of Economics, skriver På Høyden.

Hellesund sier at nettavisen kommer til å dekke alt det spennende og positive som skjer på universitetet, samt kritiske saker.

– Med ny redaktør får På Høyden også redaktørplakat. Leserne vil merke at dette er et viktig element for universitetsdemokratiet, sier han.


Ny redaksjon

I fjor vedtok universitetsstyret at både redaktørstillingen og journaliststillinger skulle lyses ut etter at På Høyden innfører redaktørplakat som sikrer redaksjonell uavhengighet, og skilles ut fra Kommunikasjonsavdelingen.

– Journaliststillinger er det neste som står for døren. Vi håper å ha en ny På Høyden-redaksjon klar i løpet av sommeren, sier styreleder Stein Kuhnle.