Ny rektor ved BI

Av Forskerforum

Publisert 26. februar 2014

Inge Jan Henjesand blir tilsatt som ny rektor ved Handelshøyskolen BI.

Fakta
  • Det treårige prosjektet greier ut spørsmålet om eit tettare samarbeid eller ein fusjon mellom Høgskolen i Telemark (HiT) og Universitetet i Agder (UiA).
  • Endeleg sluttrapport er venta 25. mars.
  • Saka blir send på høyring internt og eksternt 9. april.
  • Fusjonsspørsmålet blir avgjort av dei to styra ved UiA og HiT 18. juni.

Henjesand kommer fra stillingen som direktør for forskning, innovasjon- og næringspolitikk i NHOs landsforening Abelia. Han vil tiltre som rektor for BI 1. august i en åremålsperiode på fire år, melder høyskolen på sin nettside.

Tidligere prorektor

– Inge Jan Henjesand har ledererfaring både fra akademia og NHO-systemet. I tillegg har han gode nettverk innen næringsliv og det norske forsknings- og utdanningssystemet. I Henjesand mener styret at BI vil få en samlende person som vil bygge videre på BIs gode utvikling og resultater i årene fremover, sier styreleder Terje Venold.

Inge Jan Henjesand har en doktorgrad i økonomi fra Norges handelshøyskole, med faglig bakgrunn innen markedsføring, strategi og ledelse. Henjesand har tidligere hatt sentrale lederstillinger ved Handelshøyskolen BI i perioden 1998-2007, som instituttleder for Institutt for markedsføring, konserndirektør Divisjon forskning og fagressurser og som prorektor og konstituert rektor.

Akademisk og markedsmessig utvikling

Styret ansetter Henjesand etter en enstemmig innstilling fra nominasjonskomiteen. Selv ser Henjesand frem til å utvikle BI i utdanningsmarkedet i tiden fremover.

– Jeg kjenner BI godt, og ser virkelig frem til å kunne ta fatt på arbeidet som ny rektor over sommeren. Jeg vil være opptatt av hele virksomheten og vektlegge betydningen av å utvikle Handelshøyskolen BI i en konkurranseutsatt sektor. Gjennom de siste årene har BI oppnådd fantastiske resultater både akademisk og markedsmessig, noe jeg ser frem til å videreutvikle sammen med alle BIs dyktige ansatte og studenter, sier han.

Rektor Tom Colbjørnsens andre og siste åremålsperiode utløper 1. august 2014.