Oslo Met må kutte 100 millioner kroner neste år
LUKK

Oslo Met må kutte 100 millioner kroner neste år

Av NTB/Forskerforum

Publisert 19. juni 2024 kl. 11:14

Universitetet Oslo Met får ifølge prognoser 147 millioner kroner mindre i bevilgninger fra Kunnskapsdepartementet de neste tre årene. Det får konsekvenser.

Bevilgningskuttet innebærer at Oslo Met må gjennomføre 101 millioner kroner i driftskutt allerede i 2025 og deretter 45 millioner fordelt på 2026 og 2027. Tallene er i 2024-kroner, uten lønns- eller prisjustering for perioden 2025–2027.

– Vi prøver å holde hodet kaldt og nennsomt gjøre endringer, sa rektor Christen Krogh da styret ved Oslo Met behandlet foreløpige rammer for treåsperioden tirsdag, skriver avisen.

Tirsdag varslet også NTNUs direktør for organisasjon og infrastruktur, Bjørn Haugstad, på styremøtet at han kunne garantere oppsigelser ved universitetet, skriver Khrono.

– For ett år siden kunne jeg ikke garantere at det ikke vil komme oppsigelser. Nå kan jeg garantere at det vil bli oppsigelser ved NTNU, sa Haugstad på møtet.

I dag onsdag er det Nord universitet som styrebehandler en plan for økonomisk omstilling som også kommer til å bety redusert forskningsaktivitet.

  • Les også: