Annonse
Holbergprisen 980x150
Annonse
Holbergprisen mobil

Professor som sendte seksuelle meldinger nektes å undervise

Av Forskerforum

Publisert 21. september 2017

En 53-år gammel professor fra Universitetet i Stavanger som sendte Facebook-meldinger med seksuelt innhold til kvinnelige studenter mister ikke jobben.

Universitetet har bestemt at professoren ikke skal undervise i studieåret 2017/2018. Den strengeste reaksjonen en professor kan få på et norsk lærested, er oppsigelse, men dette er svært sjeldent, melder NRK.no

Personalsaken mot historieprofessoren ved Universitetet i Stavanger (UiS) er nå ferdig behandlet. Det bekrefter instituttleder Odd Magne Bakke ved Institutt for kultur- og språkvitenskap overfor NRK.

Grove meldinger

I sommer ble det kjent at UiS-professoren hadde sendt grove seksuelle meldinger til flere unge kvinner, blant annet studenter. Det startet med at Maria Kjos Fonn (27), som er student ved Universitetet i Oslo, la ut noen av meldingene på Twitter, eksempelvis:

«Kan jeg kjøpe trusa di?»

«Liker du rimming?»

Maria Kjos Fonn, også kjent som journalist og forfatter, synes det er et greit kompromiss at professoren ikke mister jobben, men at han ikke får undervise dette studieåret.

– Jeg synes ikke han virker egnet til å undervise, men jeg synes ikke meldingene var så grove at han trenger å miste jobben, sier hun til NRK.