Støre-regjeringen vil evaluere museumsreformen
Annonse

Støre-regjeringen vil evaluere museumsreformen

Av Julia Loge

Publisert 13. oktober 2021

Fusjonsreformen skal evalueres, men nevner ikke muligheten for utbrytere.

«Evaluere museumsreforma, særleg med tanke på kåra for frivilligheita og moglegheitene for å mobilisere lokale ressurspersonar» står det i Hurdalsplattformen som Arbeiderpartiet og Senterpartiet la fram på Hurdalsjøen onsdag ettermiddag.

Museumsreformen som ble innført i 2001 har ført til at mange små museer har blitt samlet i 61 større institusjoner. I Solberg-regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år står det at reformen har oppnådd sterkere fagmiljøer og at i enkelte deler av landet bør reformen fortsette med flere sammenslåinger.

Annonse

I dagene før plattformen ble lagt fram ble det spekulert i om Senterpartiet ville åpne for at museer som har blitt fusjonert kunne bryte ut igjen, men det nevnes ikke eksplisitt i plattformen.

I plattformen skriver de også at de vil starte et nordisk prosjekt om tilbakeføring av kulturgjenstander og ta vare på museumstog.

Det er ikke offisielt ennå hvem som blir kulturminister, men flere medier mener at det kan bli Anette Trettebergstuen, som i dag er kulturpolitisk talsperson i Arbeiderpartiet.

  • Les også: