Fakta

Array

 

Studenter ved Oxford universitet kan for første gang fritt omfavne ambivalente kjønnsidentiteter ved formelle tilstelninger som eksamen, melder BBC.

Universitetets formelle kleskode har til nå pålagt menn og kvinner å kle seg kjønnstradisjonelt i mørk dress med sløyfe og mørkt skjørt med hvit bluse. Dette har en en lokal studentforening for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner ment er diskriminerende. Studentorganiasjonen vedtok tidligere i år at kjønnsbestemmelsene skulle fjernes og dette ble godkjent av universitetets ledelse i august. Universitetet fra og med dette semesteret gått med på å fjerne den kjønnsspesifikke bestemmelsen, om ikke den tradisjonelle kleskoden i seg selv. Dermed kan menn kan kle seg i skjørt og kvinner i dress, bare antrekket er formelt nok.

– Reglene har blitt endret for å fjerne en hver referanse til kjønn, som et svar på bekymringene om at det eksisterende regelverket ikke var tilpasset interessene til transkjønnede studenter, sier en talsperson ved universitetet til BBC.