Annonse
Holbergprisen 980x150
Annonse
Holbergprisen mobil

Trondheim får handelshøgskole

Av Forskerforum

Publisert 18. juni 2012

Skolen har eksistert siden 1967, men først nå er er doktorgradsutdanningen på plass.

Fakta

 

  • Styret ved Høgskolen i Finnmark (HiF) vedtok i juni å gå vidare med planane om samanslåing med Universitetet i Tromsø (UiT).
  • I oktober skal saka opp i kommunar og fylkesting.
  • 31. oktober vil styret ved HiF vedta om det skal sendast ein søknad om fusjon med UiT.

 

– Dette er en milepæl fram mot et sterkere og mer samlet økonomimiljø i Trondheim. Det sa rektor Trond Michael Andersen da det ble klart at Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) har godkjent det nye PhD-studiet ved Trondheim økonomiske høgskole (TØH).

Åttende handelshøgskolen

TØH ble etablert i 1967, og ble en egen avdeling under Høgskolen i Sør-Trøndelag da denne ble opprettet i 1994. Nå blir skolen landets åttende handelshøgskole.  De syv andre norske handelshøyskolene er per i dag Norges handelshøyskole i Bergen (NHH), Handelshøyskolen BI, Handelshøgskolen i Bodø (HHB), Handelshøgskolen ved Universitetet i Agder, Handelshøgskolen i Tromsø, Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger og Handelshøgskolen ved Universitetet for miljø- og biovitenskap.

– På tide

– Da er vi på topp tre. Du har NHH i Bergen, BI i Oslo, og så får vi TØH. Det er på tide at Norges tredje største by også får en handelshøyskole, sier dekan Espen Gressetvold til Adresseavisen.

Hva navnet på den nye skolen blir, er ennå ikke bestemt.