UiB dropper Knudsen/Olsen-prosjektet
LUKK
Annonse
Annonse

UiB dropper Knudsen/Olsen-prosjektet

Av Lina Christensen

Publisert 28. april 2021

Eks-NHO-direktør Tom Knudsens tid som ansatt ved Universitetet i Bergen er snart over. Det omstridte prosjektet om en praksisportal legges på is og bevilgede penger betales tilbake.

Den tidligere NHO-direktøren Tom Knudsens tid som ansatt ved Universitetet i Bergen (UiB) er straks over. Forskningsprosjektet om en praksisportal legges på is og bevilgede penger betales tilbake. Det melder Khrono.

– Vi kommer ikke til å forlenge engasjementet, sier direktør Robert Rastad til nettavisen.

Annonse

Den såkalte Knudsen-saken handler om at tidligere regiondirektør Tom Knudsen i NHO Hordaland og rektor Dag Rune Olsen ved UiB mellom januar og oktober i fjor jobbet for å få til en avtale der Knudsens selskap Praktikk AS skulle etablere en såkalt arbeidslivsportal.

– Vi har besluttet at vi ikke går videre med prosjektet

Tanken var en portal som kunne matche enkeltstudenter med aktuelle praksisplasser. For studenter i profesjonsfagene er praksis satt i system, men ikke for disiplinstudenter.

Avtalen ble ikke noe av. Men i stedet fikk Tom Knudsen et engasjement på et halvt år ved UiB, der han hevet over 1,1 millioner i årslønn. Han skulle arbeide med å videreutvikle ideen om arbeidslivsportalen. I tillegg fikk selskapet hans dekket 540 000 kroner i utgifter.

I mai er Tom Knudsens engasjement ved UiB over.

– Vi har besluttet at vi ikke går videre med prosjektet som Tom Knudsen var en del av. Dette var et forprosjekt som kunne resultere i at man gikk videre med ideene som Knudsen hadde. Det kommer vi ikke til å gjøre, sier universitetsdirektør Robert Rastad ved UiB til Khrono.

– De to millionene som var bevilget tilbakeføres

Han forteller også at et forskningsprosjekt ved UiBs globale senter for læringsanalyse (SLATE) heller ikke videreføres. Det var i dette prosjektet UiB skulle forsøke å utvikle en metode for matching av studenter og praksistilbydere. Tom Knudsens næringslivsbakgrunn og erfaring skulle bidra inn i prosjektet.

– Vi har i samråd med Slate besluttet å stoppe dette prosjektet, og de to millionene som var bevilget tilbakeføres, sier Robert Rastad.

Samarbeidet mellom den tidligere UiB-rektoren og den tidligere NHO-direktøren har skapt bråk. Saken utviklet seg etter hvert til å handle om Dag Rune Olsens håndtering. Til slutt havnet saken hos UiB-styret, som bestilte en ekstern granskning. Granskingsrapporten var kritisk til den tidligere rektorens håndtering. UiB-styret konkluderte på sin side med at Olsen hadde vist sviktende dømmekraft.

Les mer: