Universitetene og høyskolene skal betale karantenehotell for utenlandske studenter
Annonse

Universitetene og høyskolene skal betale karantenehotell for utenlandske studenter

Av Jørgen Svarstad

Publisert 9. desember 2020

Mange utenlandske studenter som kommer til Norge over jul må på karantenehotell. Det er det universitetene og høyskolene som må betale for.

For å begrense importsmitte innførte regjeringen 5. november 2020 en ordning med karantenehotell fra 9. november 2020.

Og de aller fleste utenlandsstudentene som kommer til Norge for å studere til våren vil ikke oppfylle vilkårene for unntak fra opphold i karantenehotell.

Annonse

Kunnskapsdepartementet ber nå universitetene og høyskolene dekke kostnaden med karantenefor de nye utenlandsstudentene, skriver departementet i en pressemelding.

– Jeg vet at en del internasjonale studenter lurer på om de skal bestille billett eller ikke til Norge over jul på grunn av reglene og kostnaden rundt karantenehotell. Den usikkerheten skal de slippe å ha. Jeg forventer at de norske universitetene og høyskolene dekker denne kostnaden for sine utenlandsstudenter, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) i pressemeldingen.

Disse får dekket karantenehotell

Kunnskapsdepartementet opplyser at de ikke forventer at studentsamskipnadene skal stille opp som karantenehoteller. Dette vil bli både kostnadskrevende og praktisk krevende.

Derfor må utenlandsstudenter, som alle andre, gjennomføre karantenetiden sin på karantenehotellene som allerede finnes eller som vil bli etablert i regi av kommunene.

Disse studentene vil få dekket opphold på karantenehotell:

  • Nye internasjonale studenter som tar hele grader i Norge
  • Nye internasjonale studenter som er på utveksling i Norge

Les også: