USN-studenter drept i Marokko

Av Jørgen Svarstad

Publisert 18. desember 2018

Maren Ueland og Louise Vesterager Jespersen, som ble funnet drept i Marokko, var studenter ved Universitetet i Sørøst-Norge. De var på en månedslang ferie.

En dansk og en norsk kvinne ble i går funnet døde med stikkskader i en landsby i Atlasfjellene i Marokko. Moren til norske Maren Ueland (28) bekrefter overfor NRK at hennes datter er det ene offeret. Danske Louisa Vesterager Jespersen (24) er blitt bekreftet død av moren overfor BT.dk.

Ifølge NTB skal politiet ha arrestert og siktet én person for drapene, og marokkanske myndigheter opplyser at de jakter på flere mistenkte.

De to drepte var studenter ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN). De gikk på bachelor i friluftsliv, kultur- og naturveiledning på campus Bø, opplyser universitetet på sin hjemmeside.

– Det vi vet så langt er at de var på en månedslang privat ferie i Marokko. Tankene våre går nå til jentenes familier, sier rektor Petter Aasen i en pressemelding.

– Vi er også opptatt av at alle berørte studenter og ansatte har det bra, og får den hjelpen de trenger. USN har satt krisestab. Kripos og UD svarer på spørsmål om situasjonen i Marokko, sier han videre.

Rektoren reiser til Bø for å være sammen med studenter og ansatte der. Dekan Arild Hovland ved fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap reiser også.

Alle campusene ved USN flagger på halv stang i dag. Nettsiden deres er i svart-hvitt. Til Khrono forteller USN-rektor Petter Aasen om en tung dag på USN.

– Det er en forferdelig tragedie vi fikk vite om i natt. Våre fagfolk og de medstudentene som fremdeles oppholder seg på campus nå før jul er samlet i dag og tar vare på hverandre, sier Aasen.

Han bekrefter at de to kvinnene var andreårsstudenter på et bachelorprogram i friluftsliv, kultur- og naturveiledning.

– Dette er vante turfolk, og de har reist til et område som normalt regnes som trygt, sier rektor Aasen til Khrono.