Uvisst om Unio-lederskap

Av Forskerforum

Publisert 20. august 2013

Arne Johannessen har bestemt seg for ikke å si ja om han blir spurt. Valgkomiteen vil prøve å overtale Anders Folkestad til å bli.

uvisst-om-unio-lederskap


Da Arne Johannessen syklet Norge på langs, bestemte han seg for ikke å si ja til å stille til valg som Unio-leder.

Fakta
  • Hovedstyret har i 2013 etablert Forskerforbundets hederspris som en særskilt utmerkelse til medlemmer som over en samlet periode på 10 år har hatt tillitsverv i lokallag eller fagpolitisk forening.
  • Første til å motta hedersprisen i år var hovedtillitsvalgt ved Universitetet i Agder, Kjell Erik Skaug.  
  • Hedersprisen tildeles av Arbeidsutvalget etter forslag fra lokallag eller fagpolitisk forening. Begrunnet forslag om tildeling av Forskerforbundets hederspris sendes til post@forskerforbundet.no. 

I dag går fristen ut for å fremme kandidater overfor valgkomiteen i Unio, som Forskerforbundet er tilknyttet. På Unios forbundsmøte i desember varslet Anders Folkestad at han ikke ønsker gjenvalg, ettr 12 år som leder av Norges nest største fagorganisasjon.

Ombestemte seg på sykkeltur

Valgkomiteens leder Kolbjørg Ødegaard sier til Dagens Næringsliv (DN) at komiteens jobb i dag først og fremst blir å legge en plan for det videre arbeidet med å finne leder og nestleder, og fremme kandidater til styret.

Før sommeren holdt Politiforbundets mangeårige sjef Arne Johannessen åpent for å stille som kandidat.  Ifølge avisa har Johannessen i løpet av sommerferien kommet på andre tanker. På en sykkeltur alene fra Nordkapp til Lindesnes fra 1. til 15. august, ombestemte han seg.

– Jeg har vært topptillitsvalgt og pendler i 25 år, og jeg kom til at det er nok, selv om ledervervet i Unio er utrolig spennende. Men det er så mye jeg må ofre for å fortsette å pendle. Det koster litt å avstå fra å stille, men jeg ønsker å få brukt andre deler av livet, sier han til DN.

«Håper Anders fortsetter»

Valgkomiteens leder Kolbjørg Ødegaard håper fortsatt på at Folkestad skal ombestemme seg.

– Jeg håper fortsatt at Anders ser at han kan fortsette en periode til. Det håper jeg, men jeg vet ikke. Men det er det som er sporet til valgkomiteen, det kan jeg bekrefte.

Folkestad vil ikke kommentere om han kan la seg overtale, men bekrefter at han snart skal i møte med valgkomiteen.