Volda: Ledelsen omplasserer dekan Rotevatn
LUKK

Volda: Ledelsen omplasserer dekan Rotevatn

Av Jørgen Svarstad

Publisert 12. august 2019 kl. 14:35

Ledelsen ved Høgskulen i Volda har fjernet Audhild Gregoriusdotter Rotevatn fra sin stilling som dekan. – Jeg tar forbehold om videre skritt, sier hun.

Etter konflikter og problemer med arbeidsmiljøet ved Avdeling for mediefag ved Høgskulen i Volda, er nå dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn midlertidig omplassert. Høyskolen la lørdag ut en melding på sine nettsider om at omplasseringen får virkning fra 12. august, og at hun får arbeidsplass i den sentrale høyskoleledelsen.

– Jeg mener det ikke er rettslig grunnlag for å omplassere meg som dekan og tar forbehold om videre skritt, sier Rotevatn til DN i en uttalelse, formidlet av hennes advokat Tore Lerheim.
Rotevatn uttaler videre at hun er «svært skuffet over avgjørelsen».
– Men jeg er dessverre ikke overrasket, da jeg har oppfattet at avgjørelsen i realiteten ble tatt lenge før jeg fikk uttale meg, sier hun.
Rotevatn forteller at hun før sommerferien fikk forsikringer om at ledelsen hadde tillit til henne.
– Jeg er sterkt kritisk til hvordan arbeidsgiver ved rektor og høgskuledirektør har behandlet meg som ansatt ved Høgskulen i Volda.
Rektor Johan Roppen vil ikke kommentere uttalelsen.

Annonse

Dosent Odd Ragnar Hunnes er konstituert som dekan ved Avdeling for mediefag.

Avdelingen har skåret dårlig i arbeidsmiljøundersøkelser, og de ansatte skal ha rapportert om å være misfornøyd med dekan Rotevatn, skriver Khrono.
Høyskoleledelsen sendte tidligere i sommer informasjon til de ansatte der de fortalte at de mente det var best at dekanen trer til side.

– Bakgunnen er arbeidsmiljøkartleggingene som er gjennomført. Vi har forhandlet med Rotevatn en tid om å få til en ordning, men vi har ikke blitt enige, sa rektor Johan Roppen til Khrono i august.

  • Les også: