Westerdals-studenter vant i retten

Av

Publisert 20. september 2017

Westerdals School of Communications er dømt til å betale tilbake nesten 30 millioner i skolepenger til tidligere studenter.

I 2015 ble det avslørt en rekke økonomiske misligheter ved daværende Westerdals School of Communications. Kunnskapsdepartementet krevde tilbakebetaling av 85 millioner kroner i urettmessig statsstøtte. I juni i år ble det inngått forlik om tilbakebetaling av 42 millioner.

I tillegg ble skolen saksøkt av 1300 tidligere studenter som var blitt avkrevd for mye skolepenger av skolen over en periode fra 2003 til 2012. To tredeler av studentene inngikk forlik med skolen i fjor, men omkring 470 av de tidligere studentene godtok ikke forliket. Saken kom for retten i august, og onsdag 20. september slo Oslo tingrett fast at skolen har overfakturert studentene og må betale tilbake nærmere 30 millioner kroner. Det skriver NRK på sine nettsider.

Skolen heter i dag Westerdals Oslo ACT og eies av Høyskolen Kristiania. I en pressemelding skriver skolen at man nå vil gjennomgå dommen grundig og vurdere veien videre.

Det var Dagens Næringsliv som i 2015 først skrev om de høye utbyttene som ble utbetalt ved den statsstøttede skolen. Økokrim siktet skolen for grovt bedrageri våren 2016, men saken ble henlagt i sommer på grunn av bevisets stilling.

I pressemeldingen fra skolen heter det at «vårt fokus er – og vil fortsatt være – å sørge for at dagens studenter ikke blir skadelidende som følge av historiske forhold på den tidligere skolen Westerdals School of Communication».