Rektor for Norges Handelshøyskole ga kona styreverv
LUKK

Rektor for Norges Handelshøyskole ga kona styreverv

Av NTB

Publisert 7. juli 2023 kl. 12:37

Rektor Øystein Thøgersen ved Norges Handelshøyskole (NHH) ga sin nåværende kone, som han da var kjæreste med, styreverv i høgskolens forskningsselskap.

Det skriver Khrono.

Han erkjenner at han var inhabil da han i 2022 utnevnte Linda Nøstbakken til styreverv i det NHH-eide selskapet Samfunns- og næringslivsforskning AS (SNF). De to var på det tidspunktet kjærester, og giftet seg kort tid etterpå, i august 2022.

Annonse

– Jeg har gjort en dum feil. Jeg kan ikke si noe annet enn at det er alvorlig. For ledere generelt, og øverste leder spesielt, er habilitet veldig viktig. Jeg tar fullt ansvar for dette og legger meg så flat jeg bare kan, sier Thøgersen til nettavisa.

Nøstbakken trakk seg onsdag kveld etter at Khrono tok kontakt. Hun har sittet i styret siden 2019, og fikk perioden forlenget av Thøgersen. Styremedlemmene pekes ut av rektor, uten noen form for formell nominasjons- eller innspillsprosess.

– Jeg er helt enig i at jeg ikke skulle blitt reoppnevnt til styret, og derfor trakk jeg meg, sier Nøstbakken.

SNF har i følge Khrono en årlig omsetning på 65 millioner kroner og mellom 30 og 35 ansatte. Nøstbakken var på det tidspunktet hun ble gjenoppnevnt til styret i 2022 forskningsdirektør i Statistisk sentralbyrå. Hun var før dette prorektor ved NHH.

(NTB)