Juss-bygg i Oslo stengt på grunn av omfattende hærverk
LUKK
Annonse
Annonse

Juss-bygg i Oslo stengt på grunn av omfattende hærverk

Av NTB

Publisert 29. august 2023 kl. 10:14

Antatt gjerningsperson er tatt hånd om, melder Rett24.

Hendelsen ble oppdaget av en vekter, og gjerningsmannen ble tatt hånd om av politiet, opplyser informasjonsansvarlig Steinar Hafto Myhre ved Juridisk fakultet til Rett24.

Hærverket er utført i studentarealene på Domus Juridica, det største bygget til Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo.

– Vi har ingen grunn til å tro at vedkommende har noen tilknytning til fakultetet. Han har tatt seg inn etter stengetid, og det fremstår for oss som tilfeldig at akkurat dette bygget er utsatt for dette, sier Myhre.

Stengt ut dagen

Han opplyser at Domus Juridica blir stengt ut dagen.

– Vi må rydde og sikre, det er et godt stykke arbeid som må gjøres, så det blir ingen undervisning i bygget i dag. Vi regner med å åpne igjen i morgen, sier han.

– Bygningen er utsatt for omfattende hærverk i studentarealene, og bygget er stengt mens opprydnings- og sikringsarbeidene pågår, skriver UiO i en melding til studentene.

Kunst og inventar kastet flere etasjer

Fakultetsdirektør Oddrun Rangsæter har sittet i krisemøte etter ramponeringen.

– Det er ingen personskader, og det er det viktigste, sier hun, men forteller om TV-skjermer, stoler, glasskår og annet som ligger spredd utover.

– Det er kunst, møbler, infoskjermer og så videre. Det har blitt kastet ned hele veien fra sjette til første etasje, sier hun til Avisa Oslo.

En student forteller til VG at det har gått verst utover kantina. Lyseblå deler som ligger rundt omkring stammer fra kunst som henger fra taket.