Stjålet Van Gogh-maleri har kommet til rette i Nederland
LUKK
Annonse
Annonse

Museum:

Stjålet Van Gogh-maleri har kommet til rette i Nederland

Av NTB-Reuters

Publisert 12. september 2023 kl. 13:47

Maleriet «Vårhage» av den verdenskjente kunstneren Vincent Van Gogh, som ble stjålet fra et museum i Nederland i pandemien, har kommet til rette igjen.

– Vi har utrolig gode nyheter. Maleriet «Vårhage» er tilbake igjen på Groninger Museum, tre og et halvt år etter at det ble stjålet, heter det i en uttalelse fra museet tirsdag.

Maleriet, som er fra 1884, ble stjålet fra museet Singer Laren, øst for Amsterdam, hvor det var utlånt i forbindelse med en utstilling i 2020.

Tyveriet skjedde da museet var stengt i forbindelse med pandemien. Videoovervåking viste hvordan tyvene brøt seg inn i Singer Laren-museet 30. mars 2020 og knuste glassdører for å stjele det fargerike maleriet.

Kunstverket viser hagen på prestegården i Nuenen, den lille nederlandske byen der Van Goghs foreldre bodde.

– Maleriet har lidd, men ved første øyekast er det i god stand, heter det i uttalelsen fra Groninger-museet, som legger til at maleriet nå er på Van Gogh-museet i Amsterdam hvor det vil være en stund framover.

Ifølge museet har den fremtredende nederlandske kunstdetektiven Arthur Brand spilt en viktig rolle i å få maleriet tilbake, men de ønsker ikke å kommentere den pågående etterforskningen av kunsttyveriet.

Les også: