Student siktet for drapsforsøk etter UiO-knivstikking
LUKK
Annonse
Annonse

Student siktet for drapsforsøk etter UiO-knivstikking

Av NTB

Publisert 24. august 2023 kl. 16:51

Personene som er skadd i knivhendelsen er ansatt ved Universitetet i Oslo. Den pågrepne er student.

Hendelsen skjedde i Stami-bygget ved UiO, der Farmasøytisk institutt har undervisningslokaler. Ifølge politiet var gjerningsmannen student og de to skadde ansatt ved Universitetet i Oslo.

Den ene av lærerne var betegnet som kritisk skadd, men er nå utenfor livsfare, ifølge politiet. 

– Den andre skadde er betegnet som lettere skadet og kjørt til kommunal legevakt, sier Bjørn Nuland, helsevesenets innsatsleder, til pressen på stedet.

En mann i 20-årene siktet for drapsforsøk etter knivstikkingen. Vedkommende knytter seg til handlingen, opplyser krimleder Morten Karlhagen i Oslo-politiet til NTB.

Rektor: En sjokkerende hendelse

– Dette er en sjokkerende hendelse for alle. Jeg skjønner at den kan virke svært krevende og dramatisk, sier rektor Svein Stølen til NTB.

– Her og nå kan jeg ikke huske at det har skjedd noe lignende her før. Derfor blir det viktig for oss å trygge studentene på at UiO er en trygg plass å studere. Vi vil åpne mulighetene for at de som ønsker det skal kunne få noen å prate med.

UiO jobber nå for å ivareta berørte, studenter og ansatte på en best mulig måte, opplyser UiO.

Også forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch (Sp) har uttalt seg om hendelsen.

– Det er en forferdelig hendelse som har skjedd på Universitetet i Oslo i dag. Mine tanker går til de rammede, deres pårørende og de som er berørt av hendelsen. At noe slikt kan skje på et av våre universiteter er rystende og svært trist. Jeg har snakket med rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen, for å uttrykke min sterke medfølelse i en krevende situasjon, sier hun til NTB.

– Dersom de har behov for støtte fra Kunnskapsdepartementet, vil vi gjøre det vi kan for å bistå, sier hun.

Tatt hånd om av personer på stedet

Det var personer på stedet som tok kontroll på gjerningsmannen. Politiet har også bekreftet at det har blitt brukt en kniv.

– Gjerningsmannen er helt rolig da vi kommer inn og forholder seg greit til det, sier politiets innsatsleder Kristian Bjørnberg.

Han forteller videre at to kniver er beslaglagt på stedet.