– Universitetet er vårt hjem. Det er helt uventet, et stort sjokk, når en mann kommer inn i hjemmet ditt og retter et våpen mot familien din
LUKK
Annonse
Annonse

– Universitetet er vårt hjem. Det er helt uventet, et stort sjokk, når en mann kommer inn i hjemmet ditt og retter et våpen mot familien din

Av NTB og Jørgen Svarstad

Publisert 21. september 2021

Sjokkerte og sørgende russere samlet seg tirsdag utenfor universitetet i Perm der en student gikk til angrep med skytevåpen mandag.

Sjokkerte og sørgende russere samlet seg tirsdag utenfor universitetet i Perm der en student gikk til angrep med skytevåpen mandag.

Med politibåndene fremdeles til stede rundt campus, samlet folk seg og la ned blomster og tente lys under spontane minnemarkeringer.

Annonse

Ksenia Punina, professor i internasjonale relasjoner på universitetet, fortalte AFP at hun er i sjokk etter angrepet.

– Universitetet er vårt hjem. Det er helt uventet, et stort sjokk, når en mann kommer inn i hjemmet ditt og retter et våpen mot familien din, sa hun.

Mandag morgen gikk en student ved universitetet til angrep på den folkerike campusen med en jaktrifle. Seks personer, en mann og fem kvinner, ble drept, og rundt 20 personer ble såret.

Myndighetene har ikke gitt noen flere opplysninger om gjerningspersonen eller sagt noe om mulig motiv.

Russlands president Vladimir Putin har beskrevet drapene som et stort tap for hele landet.

Tirsdag var universitetet stengt for både studenter og ansatte. Angrepet i Perm var den andre masseskytingen rettet mot studenter i Russland i år.

En av Puninas studenter var blant de som ble hardt skadd i skytingen, og professoren forteller at studenten har blitt operert etter å ha blitt skutt i magen.

– Vi håper virkelig at det vil gå bra med henne, sier Punina.

Det er strenge våpenlover i Russland, men mange har tillatelse for jaktvåpen. Ifølge nyhetsbyrået AP har russiske medier sitert tjenestemenn på at den mistenkte hadde tillatelse for pumpehagle.

Masseskytinger på skoler og universiteter er uvanlig i Russland. Men i mai skjøt og drepte en mann syv elever og to lærere på en skole i byen Kazan.

På en høyskole på Krim-halvøya i 2018 skjøt og drepte en student 20 medstudenter, før han skjøt seg selv.

Les også: