Anine Kierulf: Anbefaler familiedetektivhistorie om folkemord
LUKK
Annonse
Annonse

Forskernes sommerlektyre:

Anine Kierulf: Anbefaler familiedetektivhistorie om folkemord

Av Julia Loge

Publisert 3. juli 2019 kl. 10:10

John Stuart Mill kan gå som lettlest sommerlektyre, men Kierulf anbefaler likevel en sakprosabok fra 2017.

Sommeren gir mange tid til å lese utenfor sitt eget fagfelt, derfor har Forskerforum spurt utvalgte akademikere om bokanbefalinger.

Juristen Anine Kierulf er fagdirektør i Norges institusjon for menneskerettigheter, hvor hun blant annet jobber med ytringsfrihet.

Hvis du skal anbefale én bok fra ditt fagfelt, hvilken er det?

– John Stuart Mill’s lettleste og kloke On liberty er tidløs, men jeg slår et slag for Philippe Sands’ Tilbake til Lemberg, som gjennom en familiedetektivhistorie forteller historien til Rafael Lemkin og Hersch Lauterpach – Nürnberg-aktorene som utviklet sentrale folkerettslige og menneskerettslige prinsipper.

Hva skal du lese i sommer?

– Flere bøker, en ny og en gjenlesning: Mesteren og Margarita og Inferno fra Den guddommelige komedie. De skal jeg lese i stillhet, og høyt skal jeg lese en «ifillerlest» The ultimate hitchhiker’s guide to the galaxy, også for å le høyt.

Hvilken bok skulle du ønske at noen skrev?

Offentlighetens strukturforvandling 2.0: Hvordan den ideelle talesituasjon overraskende manifesterte seg i den sosialmediale tidsalder.

Kan du anbefale en film/serie/dokumentar eller podkast som gir innsikt i ditt fagområde?

– Ja, podkasten Constitutional av Washington Post’s Lillian Cunningham – om du syntes grunnlovsrett var kjedelig før, gjorde du ikke det etter å ha hørt den.

  • Les også: