Disse forskningsinstituttene kan bli tatt ut i streik
Annonse
Annonse

Disse forskningsinstituttene kan bli tatt ut i streik

Av Julia Loge

Publisert 29. mars 2019

Hvis LO og NHO ikke blir enige i mekling på overitd, blir ti forskningsinstitutter tatt ut i streik.

Oppdatert mandag.

LO og NHO sitter fortsatt i megling om årets lønnsoppgjør i privat sektor, flere timer på overtid etter fristen natt til mandag.

Annonse

832 NTL-medlemmer er omfattet av oppgjøret, ifølge NTL. Mange av disse jobber i private forskningsinstitutter som er organisert i Abelia.

Dersom partene ikke blir enige, kommer det til å bli streik. Da kan NTL-medlemmer ved disse forskningsinstituttene bli tatt ut:

  • Institutt for samfunnsforskning (Oslo)
  • Norce – avdelinger i Stavanger, Thormøhlens gate, Mekjarvik og avdeling for samfunnsvitenskap
  • NSD – Norsk senter for forskningsdata (Bergen)
  • DOGA – Stiftelsen Design og arkitektur Norge (Oslo)
  • NIKU – Norsk institutt for kulturminneforsknings avdelinger i Oslo, Bergen og Trondheim

Det framgår ikke i oversikten hvor mange NTL-medlemmer som kan bli tatt ut ved hver enkelt arbeidsplass. Totalt vil LO og YS ta ut 23 000 arbeidstakere i streik i første omgang. LO og NHO brøt forhandlingene 14. mars

– LOs medlemmer har tatt ansvar i en utfordrende situasjon for norske bedrifter. Nå går det bedre i norsk økonomi, og da er det arbeidstakernes tur. Det var NHO ikke villige til å innfri på, sa LO-leder Hans-Christian Gabrielsen i en pressemelding da partene brøt.

– Dessverre har vi ikke klart å komme til enighet i forhandlingene. Lønnskravene fra LO var for høye. Neste steg er derfor bistand fra riksmegler, sa NHO-sjef Ole Erik Almlid.