Få kvinner underviser i filosofi
LUKK

Få kvinner underviser i filosofi

Av Forskerforum

Publisert 11. september 2019 kl. 12:43

Studenter protesterte mot lav kvinneandel ved filosofisk institutt ved NTNU. Også ved andre norske universiteter er kvinneandelen lav.

Ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) utgjør kvinner bare 25 prosent av de ansatte filosofene ved Institutt for filosofi og religionsvitenskap, viser en opptelling gjort av Klassekampen. Etter det avisen kjenner til underviser kun én kvinne i ex.phil ved NTNU dette semesteret.

Også ved andre universiteter er det flest menn som underviser i filosofi. Klassekampen har talt ansatte i filosofi, unntatt stipendiater og emerituser.

Annonse

Norges arktiske universitet (UiT) har en kvinneandel på 24 prosent, mens Universitetet i Bergen og Oslo har en andel på henholdsvis 31 og 34 prosent.

NTNUs filosofiutdanning fikk tidligere i år oppmerksomhet etter at ti av ti nyansettelser gikk til menn. Dette førte til reaksjoner blant NTNUs studenter. I mai ble tavlene i trappeoppgangen klistret over med bilder av mannlige filosofer og teksten «All men are created equal», skriver Klassekampen. Det er ukjent hvem som stod bak aksjonen.

Les mer: