Flere drapstrusler mot FHI-topper anmeldt
LUKK

Flere drapstrusler mot FHI-topper anmeldt

Av NTB

Publisert 4. januar 2022 kl. 13:54

Direktør Camilla Stoltenberg og flere andre ansatte i Folkehelseinstituttet (FHI) er blitt truet på livet i pandemien. En rekke trusler er blitt anmeldt.

– Vi har politianmeldt en håndfull direkte trusler om vold og drap mot enkelte ledere, inkludert Camilla Stoltenberg, sier Gun Peggy Strømstad Knudsen ved FHI til  Avisa Oslo.

Truslene kommer som oftest i forbindelse med nye koronaregler og vaksinering. Medarbeidere i FHI er blitt bedt om å ta enkelte forholdsregler på jobb og utenfor FHIs lokaler.

Annonse

– Vi får mange henvendelser fra befolkningen. Både oppmuntringer, sinne, fortvilelse, nokså grove utskjellinger og noen åpenbare trusler mot ansattes liv og helse. De kommer som epost, sms eller telefonhenvendelser, sier Strømstad Knudsen.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har ikke direkte ansvar for ansatte i FHI, og ønsker heller ikke å si noe om detaljene rundt trusler mot norske myndighetspersoner, men kommer med følgende generelle kommentar:

– Vi vurderer fortløpende trusselbildet rundt myndighetspersoner, statsministeren og andre ministre, og vi anbefaler å iverksette tiltak vi mener er nødvendig trusselbildet, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST.

Les også: