Høyskolelektor søkte om permisjon fra jobben og fikk tre måneder etterlønn fra Stortinget
Annonse

Høyskolelektor søkte om permisjon fra jobben og fikk tre måneder etterlønn fra Stortinget

Av Lina Christensen

Publisert 9. september 2021

Da Bengt Morten Maximilian Wenstøb (H) var ferdig på Stortinget i 2017, forlenget han permisjonen ved Høgskolen i Østfold og fikk etterlønn fra Stortinget.

Høyskolelektor Bengt Morten Maximilian Wenstøb (H) satt på Stortinget i perioden 2013 til 2017. Høsten 2017 skulle han returnere til jobben sin ved Institutt for velferd, ledelse og organisasjon ved Høgskolen i Østfold, som han hadde ulønnet permisjon fra.

Ifølge Dagens næringsliv hadde Wenstøb tidligere samme år fått forlenget permisjonen til starten av oktober, slik at den sammenfalt med fratredelsen fra Stortinget. I juli 2017 søkte Wenstøb igjen om forlenget permisjon ut året med følgende begrunnelse:

Annonse
Bengt Morten Maximilian Wenstø var stortingsreprensentant for Høyre i 2013-2017.

«Da jeg i denne perioden mottar lønn fra Stortinget».

Høyere stortingslønn

Her sikter Wenstøb til Stortingets fratredelsesordning, en form for etterlønnsordning for stortingsrepresentanter, som Dagens næringsliv har skrevet en rekke saker om den siste tiden. Etterlønnen skal kompensere for bortfall av inntekt mens man leter etter andre jobber.

Ifølge avisen fikk Wenstøb litt over 230.000 kroner fra oktober til desember 2017. Stortingslønnen var rundt 31.000 kroner høyere i måneden enn lønnen han fikk ved høyskolen.

– Når du er lektor, så er det ganske vanskelig å gå inn midt i studieåret og være til nytte for arbeidsplassen. Derfor valgte jeg etterlønnsordningen, sier Wenstøb til avisen.

– Ikke kjent med at Wenstøb hadde jobb å gå til

Wenstøb sier at «det var ikke noe avgjørende for meg» at stortingslønnen var høyere enn den han fikk på høgskolen.

– Det var rett og slett på grunn av situasjonen med arbeidsgiver.

Saken får stortingsdirektør Marianne Andreassen til å reagere.

– Fratredelsesytelse er ment å kompensere for bortfall av inntekt. Stortinget var ikke kjent med at Wenstøb hadde jobb å gå til da søknaden om fratredelsesytelse ble behandlet, sier hun.

Dagens næringsliv skriver torsdag at presidentskapet på Stortinget melder at de har besluttet å gjennomgå stortingsrepresentantenes etterlønnsordning.